1/2. Knutselen, 3. Knutselen, 4-8. Knutselen, Groep 1/2, Groep 3, Groep 4 t/m 8, Verjaardagen

Verjaardagskalender 1

Elk jaar wordt er in de meeste klassen een verjaardagskalender geknutseld. Soms al tijdens het kennismakings-uurtje, en anders één van de eerste dagen van het schooljaar. Want hoe fijn en handig is het om te zien wie wanneer jarig is!  

Deze verjaardagskalender is gebaseerd op de bekende Sinterklaas-tekening die vaak voorbijkomt op social media. De kinderen krijgen een blad met op de achtergrond hun naam in allerlei verschillende lettertypes en tekenen op een ander papiertje zichzelf. Inkleuren, uitknippen, opplakken en klaar is Kees! Of Jan. Of Anneloes.  

Via de link onderaan dit bericht vind je een word-bestand, met daarin eindeloos het woord Jan in verschillende lettertypes. Wanneer je dit bestand downloadt en opent in Word (echt in de app, via Google Docs kent hij niet alle lettertypes), kun je het woord veranderen in elk willekeurig ander woord. Via CTRL+G opent zich een scherm, waarin je klikt op Vervangen. Achter ‘Zoeken naar’ typ je Jan en achter ‘Vervangen door’ typ je de naam die je op de achtergrond wilt hebben.     

Als je daarna klikt op ‘Alles vervangen’, opent zich als het goed is de pop-up dat er 174 items zijn vervangen, en nu staat het gekozen andere woord op elke plek waar eerst Jan stond.

En dit kun je zo vaak herhalen als voor jouw klas nodig is. Veel plezier ermee! Stuur je een foto van het resultaat?  

9 gedachten over “Verjaardagskalender 1”

  1. In google docs werkt het ook. Open het bestand in google docs. Kies bewerken, zoeken/vervangen werkt verder hetzelfde. Dankjewel voor het delen!

   Like

 1. Hallo,Het kwam bij mij ook niet in een pop-up-scherm, maar ik kon het zo vinden:1. wijzig2. zoeken3. vervangen Bedankt voor de leuke tip! 🙂

  Like

 2. Ik bedoel dat je het document echt moet openen in Word en niet via de internetbrowser. Als je op de link klikt, opent deze automatisch in de internetbrowser, en zie je inderdaad alleen maar hetzelfde lettertype. Linksbovenin zie je dan als het goed is een pijltje, om het document te downloaden. Daarna kan je het openen in Word, waar je wel verschillende lettertypes zou moeten zien. Ik hoop dat het zo lukt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s