1/2. Rekenen, 3. Rekenen, Groep 1/2, Groep 3

Welk cijfer mist: Telrij 1 t/m 10 en 11 t/m 20 (+ opbergen)

Bewegend leren is altijd fijn. De kinderen kunnen even hun energie kwijt en zijn toch bezig met het verwerken van de leerstof, vaak zelfs zonder dat ze dat echt in de gaten hebben.

Vandaag deel ik met jullie twee bestanden die je zeker kunt gebruiken bij een actieve rekenles. Elk bestand bestaat uit 30 kaartjes. Op elk kaartje staan telkens 9 cijfers, uit een set van 10. De vraag is nu: welk cijfer mist? Je kunt bijvoorbeeld Mix en Ruil spelen, waarbij de kinderen aan een klasgenoot vertellen welk cijfer er mist op de kaart van de ander. Of je zet een parcourtje uit, waarbij de kinderen aan het eind het kaartje in een bak met het juiste missende cijfer moeten doen. Hebben jullie nog meer ideeën?

Er is een versie voor de telrij van 1 t/m 10 en een voor de telrij van 11 t/m 20. Ik heb de verschillende sets op gekleurd papier geprint, zodat je ze goed uit elkaar kunt houden. Daarnaast deel ik nog een bestand met jullie met voorkantjes, zodat je deze kaartjes (en kaartjes die later nog volgen) overzichtelijk kunt opbergen.

2 gedachten over “Welk cijfer mist: Telrij 1 t/m 10 en 11 t/m 20 (+ opbergen)”

  1. Super leuk! Heb je toevallig ook een bestand dat je kunt bewerken? Zodat ik het zelf kan aanpassen naar de telrij 50 t/m 80?

    Like

Plaats een reactie